Praktijk voor beeldende therapie Krimpen aan den IJssel

Ik ben Clara van der Wal en al op jonge leeftijd tekende, schilderde en knutselde ik erg graag. Alles op creatief vlak boeit me en maakt me blij. Tijdens mijn studie HLO (Hoger Laboratorium Onderwijs) ontdekte ik dat ik meer bezig was met de vraag hoe het met de mens achter het onderzoeksmateriaal was, dan met het laboratoriumwerk zelf. Dit heeft mij doen besluiten om de studie HBO-J(eugdwelzijnswerk) te gaan doen. Na mijn stage in de kinderpsychiatrie en mijn werk in de jeugdhulpverlening heb ik een aantal jaren leiding gegeven in de kinderopvang. Langzaam werd een sluimerend verlangen wakker in mij. De vraag die mij steeds sterker bezighield was “wie is de mens”. Vanaf dit moment verdiepte ik me in de spiritualiteit. Ik voelde me volledig thuis in het holistisch kijken naar de mens waarin de ziel, de geest en het lichaam onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar. Ik volgde cursussen waarin ik oa. leerde hoe het fysieke lichaam in elkaar steekt en hoe de ziel hierin doorwerkt. Ik hield consulten, werkte intuïtief met creatieve opdrachten. Ik ontdekte dat mensen opknapten zonder dat ik eigenlijk echt goed begreep hoe dat kon.

Uiteindelijk heb ik een holistische opleiding gevonden die alle kwaliteiten en interessegebieden in mijzelf kon verbinden; de HBO-opleiding Kunstzinnige Therapie in Leiden. Ik heb dit als een groot cadeau aan mezelf mogen ervaren. Met zeer veel enthousiasme en gedrevenheid, afgewisseld met diepgaande processen in mijzelf, heb ik weer een stukje van mijn pad van mijn regenboog mogen doorlopen. Ik mag mezelf sinds 2014 kunstzinnig therapeute BAT (Bachelor of Art) noemen. Als gevolg van verdere professionalisering van de beroepsgroep en de daaraan verbonden registratie is de naam in 2021 verandert in beeldend therapeut

Ik heb mijn stage gedaan op een basisschool in een achterstandswijk in Rotterdam waar veel problematiek bij de kinderen aanwezig was. Ik heb daar veel mooie dingen kunnen doen voor en met de kinderen. Ik ben afgestudeerd met een onderzoek naar de rol van boetseren binnen de diagnostiek in een antroposofische praktijk. Ik heb in een afstudeergroep mogen meekijken in het antroposofiche kindertherapeuticum in Zeist. Wij hebben voor ons onderzoek uitgebreid gebruik mogen maken van de expertise van kinderarts Dr. Schoorel en kunstzinnig therapeut R. Ockeloen.

Ik ontvang clienten van alle leeftijden in mijn praktijk aan huis. Daarnaast ben ik als ZZPér twee dagen per week aan de slag als beeldend therapeut op een antroposofische basisschool in Rotterdam.

Ook ben ik gecertificeerd KICK trainer. KICK staat voor Kunst In Contact met Kinderen. KICK is een training voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 – 16 jaar met als doel: de sociale redzaamheid, de sociale weerbaarheid en de sociale competenties met beeldende middelen te versterken. Er wordt gewerkt met bewegingsoefeningen en beeldende middelen zoals diverse tekentechnieken, boetseren en verhalen. Het ervaringsgerichte leren staat hierbij centraal.


Klik hier voor meer informatie over KICK trainingen.